Три правила прийому пробіотиків

Дата: 20.09.2021

Зазвичай для відновлення мікрофлори лікарі рекомендують пробіотики і пребіотики. Пробіотики – живі мікроорганізми і бактерії, що містяться в нормальній мікрофлорі кишечника і виконують життєво важливі функції. Найбільш поширені пробіотики – лакто-і біфідобактерії.

Найчастіше пробіотики призначають одночасно з антибіотиками, щоб зупинити зростання патогенної мікрофлори. Але, на жаль, лікарі не завжди пояснюють, як приймати пробіотики, щоб вони приносили максимум користі. Починати курс прийому пробіотиків та антибіотиків в один день. Існує думка, що приймати обидва препарати одночасно марно. Але вже давно розроблені пробіотики, які прикріплюються до стінок кишечника і не бояться антибіотиків. Кишечник треба підтримувати відразу, а не чекати, поки антибіотики разом з лікуванням інфекції завдадуть шкоди мікробіоти.
Пити пробиотик через три години після антибіотика. Цього часу якраз достатньо для того, щоб антибіотик не зашкодив пробіотиків.

Приймати пробиотик не менше двох тижнів. Мікрофлора відновлюється довго, і якщо курс пробіотиків перервати, на місце корисних бактерій може прийти умовно-патогенна флора, а з нею – проблеми в кишечнику, вірусні інфекції та багато іншого. Хоча лактобактерії та біфідобактерії можна знайти в кисломолочних продуктах, доведена користь є тільки у лікарських препаратів. У тому ж кефірі щільність потрібних бактерій недостатня, тому замінювати їм лікування не варто.

Відсутність пробіотичної допомоги або порушення правил прийому веде до того, що на тлі лікування антибіотиками виникає маса побічних ефектів – аж до діареї. Люди переривають курс лікування, самостійно змінюють препарат, і все це веде до розвитку у бактерій стійкості до антибіотиків. Через це багато хвороб все складніше лікувати. Щоб не настали часи, коли застуда або грип стануть небезпечними хворобами, треба пити повний курс антибіотиків, а для комфорту кишечника підтримувати його пробіотиками.

Після курсу пробіотиків, які придушать ворожу мікрофлору, корисно збільшити в дієті кількість пребіотиків. Пребіотики – це складні вуглеводи, основне джерело харчування мікрофлори. Вони містяться у фруктах, овочах і цільнозернових продуктах, багатих на клітковину. Це можуть бути цибуля, висівки, банани, брокколі, нут, сочевиця, квасоля, хлібці. Добова норма для дорослої людини становить від 30 до 50 грамів клітковини. І пробіотики, і пребіотики важливі для здоров’я мікрофлори, тому відмінно підходять для профілактики шлунково-кишкового тракту-проблем.

На відновлення мікробіоти після прийому антибіотиків організму потрібно, за результатами різних досліджень, від півтора місяців до півроку. Важливо пам’ятати, що правильна і своєчасна підтримка кишечника потрібна для прискорення цього процесу. І тоді «другий мозок» перестане невдоволено бурчати, а ви – переживати.

Біолакт © 2015 - 2024. Всі права захищені

Ми у соцмережах:

ПРОДУКТИ

Біолакт

Біолакт Форте

Біолакт Єва

ІНФОРМАЦІЯ

Про бренд

Інструкції

Оплата і доставка

КОНТАКТИ

Київ, пр. Маяковського, 68, офіс 233

Пн-Пт: 08:00 – 17:00

(098) 014 88 60, (050) 014 88 60